Vol verwachting en spanning keek het net gevormde bestuur van Inclusive Dans NL uit naar 5 maart. De eerste Workshop – Dansdag voor deelnemers met en zonder beperking.
De voorbereidingen waren gedaan en… de aanmeldingen overtroffen onze stoutste verwachtingen. Ruim 120 aanmeldingen uit Nederland en Duitsland. Er stond een grote groep vrijwilligers klaar om alles in goede banen te leiden en om iedereen hartelijk te verwelkomen met koffie/thee en koek.


De workshopleiders Dorthy Post voor Zumba, Janneke Vermeulen met Hip Hop. Joop Oonk in Modern, Annetje Riel met Salsa, Katie de Waal voor Kinderdans en Patricia de Wilde met Stijldans hadden er zin in en stonden startklaar om te beginnen. Alle deelnemers hadden van te voren aangegeven welke workshops zij wilden gaan volgen.
Na de officiële opening die, op verzoek van Jan van den Hout, vandaag gedaan werd door Corrie van Hugten, ging iedereen aan het werk. Er waren blinde/slechtziende dansers, dove/slechthorende dansers, dansers met een verstandelijke beperking, rolstoeldansers en dansers zonder beperking. En iedereen stond met elkaar op de dansvloer. De dansdocenten wisten iedereen te enthousiasmeren en aan het dansen te krijgen. En hoe!
Vol enthousiasme namen de deelnemers de verschillende dansstijlen tot zich en genoten zichtbaar. Alle drie de workshopruimtes waren vol en er werd heerlijk met elkaar gedanst. Iedereen was gelijkwaardig. Wat een integratie!!
In de lunchpauze leerde Katie de Waal iedereen nog een leuk dansje op de muziek van Marlane wat later bij het optreden van Marlane getoond werd. Daarna gingen alle deelnemers door met de volgen ronde van de workshops. Rond 15.45 uur werden we getrakteerd op een prachtige rolstoeldans demonstratie van Alex en Jacqueline Glijn. Marlane stond al met haar mooie stem paraat om met een aantal vrolijke liedjes deze 1e Inclusive Dance NL Workshop – Dansdag feestelijk af te sluiten.

Alle deelnemers waren het er over eens: Dit smaakt naar veel meer!!!.

Jan van den Hout gaf in het slotwoord aan dat het zo mooi was om te zien dat iedereen gegrepen werd door het dansen en dat iedereen dat naar eigen beste kunnen uitvoerde. Van verschillen was geen sprake wel van samen genieten, elkaar helpen, samen leren. Daarnaast dat het duidelijk bewezen is dat Iedereen mag en kan dansen en dat we allemaal gelijkwaardig zijn en dat we allemaal met elkaar kunnen genieten Iedereen met of zonder beperking.
Hij bedankte iedereen voor de inzet samenwerking en het enthousiasme. Specifieke dank werd uitgesproken aan alle workshopleiders met een bloemetje en de vrijwilligers met een roos en een zakje hartjes. ( want deze hulp/ inzet doe je vanuit je hart).

Het bestuur van Inclusive Dance NL kijkt blij, ontroerd en trots terug op deze 1e dag
Jan van den Hout, voorzitter
Mieke Peters, secretaris
Corrie van Hugten, 2e secretaris
Katie de Waal, penningmeester
Annetje Riel, website en facebook.

Speciale dank gaat uit naar de sponsoren mede door wie deze dag zo succesvol is geworden :
Bloemen, Engels Aalsmeer (Rozen) Patrick van de Koolwijk Kerkdriel (Boeketten)
AH- voor koekjes, cake, broodjes, kaas, ham frikandellen, Oma Bobs kroketten

Amstelveen, 6 maart 2016 Corrie van Hugten

Het is niet meer mogelijk om te reageren.