Salsa Belang organiseert een officieel erkend Nederlands Kampioenschap Salsa. Een kampioenschap niet alleen voor de toppers, maar voor alle enthousiaste Salsa dansers, voor iedereen die verslaafd geraakt is aan deze prachtige dans.
Salsa Belang is hiervoor een samenwerking aangegaan met IDO Holland, een grote dansorganisatie die ook internationaal vertegenwoordigd wordt. Hierdoor wordt ook uitzending naar een EK en WK mogelijk. Onder auspiciën van IDO Holland werd in 2016 het eerste NK Salsa neergezet.
Nu zijn we alweer op weg naar het 2e NK Salsa. IDO Holland is inmiddels Dutch Dance Sports geworden, zodat dit Salsa Kampioenschap de naam DDS NK Salsa draagt.

Dit jaar de première van het NK Salsa Rolstoeldansen, in samenwerking met de SRN.

Omdat het de eerste keer is, hoeven rolstoeldansers zich niet, zoals lopende dansers, in een voorronde te plaatsen. Zij gaan direct tegen elkaar uitkomen op het Nederlands Kampioenschap.

  • Er is één open klasse, waarin alle rolstoeldansers tegen elkaar dansen.
  • Er wordt op een niet te snel nummer gedanst, de dans duurt minimaal 1,30 min, of tot de juryleden klaar zijn.
  • Er mag zowel ‘vast’ als ‘los’ gedanst worden, zolang het merendeel van de dans maar in een danshouding (gesloten of open) wordt uitgevoerd.
  • Er wordt gejureerd volgens het TCI systeem, wat betekent dan de dansers worden beoordeeld op verschillende vlakken: Technique , Composition (choreografie) en Image (beeld van het paar/contact met elkaar en publiek, show).

Naar aanleiding van de inschrijving wordt ingedeeld in verschillende series en zijn er mogelijk meerdere rondes voor de finale. In elk geval zal er een General Look gedanst worden.
Rolstoeldansers hoeven deze keer ook in de finale geen eigen choreografie te dansen.

Op het NK staan minstens 5 bekwame juryleden.
De volledige regels (niet allemaal van toepassing) staan op http://www.dutchdancesports.com/index.php/nl/salsa
Meer info over de wedstrijden vind je ook opwww.salsabelang.nl
Er is een prachtige prijs voor de Nederlands Kampioenen, en passende prijzen voor de overige finalisten.

Het NK Salsa zal plaatsvinden op 5 mei 2017 in de avond.
Locatie: Club Mariz, Dorpsstraat 72, 1901 EM Castricum
aanvangstijd wordt nader bekendgemaakt.

Deelname kost € 8 per persoon, cash te voldoen op 5 mei.

Inschrijven: Stuur een mail met van elk van de partners naam, adres, tel, email en geboortedatum, en of het een combi of duo paar betreft, naar info@salsabelang.nl . Graag voor 30 april.

Muziek nodig? Mail even naar info@salsabelang.nl, en je krijgt via WeTransfer een file thuisgestuurd met representatieve muziek.

Het is niet meer mogelijk om te reageren.